Jämställdhet – nu, då och framöver

Jag har ju inte varit med på Fröken Frimans tid, inte heller har jag fått åka till framtiden i någon tidsmaskin, MEN jag har förmånen att leva i Sverige idag och kunna jämföra det med andra länder, också som idag.

Jag är för tillfället i Etiopien. Det näst största landet i Afrika med 100 miljoner invånare. Ca 76 olika språk och kulturer. Ett helt annat liv. Här är det mest vanligt i ett fattigt hushåll att kvinnan går efter vatten eller ved. Och också bär hem detta. Samtidigt, på samma väg, går unga och gamla män, helt oberörda av den slitande kvinnan. Det är helt galet.

Vi har kommit en bra bit längre i Sverige. Men då är det viktigt att vi fortsätter att kämpa för jämställdhet, varje dag. Då kommer vi också kunna hjälpa andra att stå upp för jämställdhet.
Vi får inte backa in i framtiden och ge vika för det vi i Sverige hittills har åstadkommit.
Alla har samma rättigheter och skyldigheter. Det måste vi bygga vidare på och aldrig nöja oss förrän vi har det så.

#moderatkvinnorna

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *