Blev det nåt gjort?

alexNu har det gått sex månader sedan jag började mitt halvår som inhoppande riksdagsledamot. Jag har försökt att arbeta så mycket som det går med att driva moderat politik här i riksdagen, det kan man göra på en mängd olika sätt. Jag har prövat lite av varje. Måste nog ändå säga att skriva interpellationer och debattera med en minister i kammaren har varit bland det roligaste och mest givande. Jag har mött så mycket trevliga människor, både tjänstemän och politiker samt besökare. Jag har försökt ta emot så många skolklasser som möjligt, tar min sista idag, då jag tycker det är en viktig prioritering att träffa våra ungdomar och samtal om demokrati och vikten av att använda sin röst. Jag har också varit på en del studiebesök i såväl norr som söder, gärna med inriktning på offentlig gastronomi. För det vet vi ju, bra mat gör skillnad! Tisdagar och torsdagar har kantats av utbildningsutskott. Det har varit intressant men framförallt i den moderata gruppen i utbildningsutskottet ska jag säga att jag fått möjligheten att bidra i politikutveckling och lärt mig massor av dessa klokisar. Det har också blivit en del starka vänskapsband <3

Att få förmånen att vara riksdagsledamot denna period är en gåva. Jag hoppas att jag har gett en del tillbaka.

Det har blivit 25 motioner, 8 skrivna interpellationer varav 7 debatterade. (Den sista blir debatterad utan mig på torsdag) 1 debatt om förslag från Utbildningsutskottet om KomVux, 7 frågor på frågestunden och 1 skriftlig fråga. #finishstrong

skärmdump

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *