Snart två veckor in och både skrivit interpellation och hittar ganska bra

image

Jag blev så oerhört irriterad nu under sommaren då flera inom polisen berättar om hur svårt det är att få tjänstgöringsort i länet man bor i, fast det finns lediga tjänster. Hur svårt det är att få byta tjänsgöringsort eftersom det är brist över hela landet så får det inte bli jättebrist på ställe x så därför får man inte byta till ställe Y, fast det finns lediga tjänster. Likaså kan man läsa berättelser av poliser som väljer att sluta på grund av detta men också på grund av brist på ledning och struktur i den nya organisationen.

Vi vill ha ett tryggt Sverige och vi vill ha fler poliser. Då räcker det inte med att tala om fler till Polishögskolan eller ännu värre, sänka kraven på intag. En fiffig idé kunde ju vara att ge befintlig poliskår schyssta arbetsvillkor. Att som många inte få byta tjänst för att det är brist på poliser kan ju tänkas smart om man spelar stratego och kan flytta pjäser smart och hur som helst. Det är lite mer komplicerat när man leder människor. De vill känna sig sedda, utvecklas, vara delaktig och stolta över sitt arbete. På grund av detta har jag startat riksdagsarbetet med att skriva en interpellation till statsrådet Ygeman för att få reda på om och i så fall vilka, insatser han ämnar göra för att förbättra personalpolitiken inom polisen.

Det kommer att bli roligt, intressant, utvecklande men också lite läskigt och pirrigt att få gå upp i sin första debatt i Plenisalen. Håll alla tummar och tår och skicka god energi, jag hör av mig när det är dags:)

nytt uppdrag, nya glajor, här nu också på bild 🙂

Har i allafall hunnit lära mig att hitta till förstekammarsalen, mitt rum, plenisalen, gymet, helpdesk, ledamotsadministrationen, takterrassen, nycklar och kortservice, moderaternas olika korridorer med mera, går ju riktigt bra det här- även om jag inte alltid kommer ut dit jag trodde ännu…

Utöver interpellation och lära mig att hitta så har jag haft utbildning, haft besök, det är massor att läsa in sig på, jag planerar inför hösten och jag filar på lite motioner. Det känns bra det här!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *