Regeringen straffar ut företagare med sitt nya förslag

Mobil 201604 118Nu får det vara nog! Regeringen med socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) i spetsen är inte bara på kollisionskurs med verkligheten utan också bestämt sig för att köra ångvält över företagarna. Nu senast är förslaget att företag, kommuner och landsting ska dela kostnaderna för långtidssjukskrivna och stå för 25 procent av ersättningen efter 90 dagar. Har S inte fattat ännu att det inte är dom som skapar jobb utan just företagen som skapar jobben. 4 av 5 nya jobb skapas i små och medelstora företag. Om det här förslaget skulle gå igenom kommer det inte leda till att det skapas FLER jobb. När jobb skapas av företag måste vi förenkla för företagen inte fördyra eller försvåra.

Man vill med förslaget öka pressen på arbetsgivarna att ta ett större ansvar för rehabilitering och förebyggande arbete för att minska sjukskrivningarna. Självklart ska arbetsgivaren ta sitt ansvar för sina anställda men genom att tvinga dem till ökade kostnader kommer inte att hjälpa tror jag. Troligen kommer detta öka trösklarna att få fler människor i arbete i en tid då vi måste jobba för att SÄNKA trösklarna.  Vem vill egentligen ens ha sjuka medarbetare? Det är klart att en företagare redan vet vad det kostar i både tid och pengar med sjuka medarbetare. Jag tror mer på morötter.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *