Människor måste gå före system, Haninge kan bättre!

imageVid måndagens fullmäktige i Haninge fördes en högljudd interpellationsdebatt om den rödgröna kommunledningens beslut att driva igenom byggandet av modulhus för 32 ensamkommande i Vendelsömalmsgropen. I och för sig har de nu backat beslutet men de verkar kvarstå vid att bygga baracker är bästa lösningen. Fast på annan plats.

Moderaterna ställde gång på gång frågan till socialnämndens ordförande Petri Salonen (C) om han ansåg att denna form av boende var bra för integrationen och varför de inte kommunicerat frågan med invånarna innan beslut? För mig är information och delaktighet viktigt. Att göra saker på rätt sätt är också viktigt. Är moduler för 30 pers bäst för att ta emot ensamkommande barn till oss i Haninge? Jag tror vi kan bättre!

Jag begärde för ett år sedan att socialnämnden måste ta fram en plan för fler familjehem. Jag har också ställt frågan direkt till Petri Salonen, men det har inte hänt någonting. I Haninge är endast 5 procent av alla placeringar i familjehem. I exempelvis Kävlinge är 70 procent i familjehem. Petri Salonen vidhöll i interpellationsdebatten att tillfälliga paviljonger för gruppboende är en bra lösning för vissa kategorier av ensamkommande. Det känns som ett hastverk för mig, för att man inte har tagit detta på allvar. I tid. Är man inte förberedd så är man- oförberedd!

Jagbhar jobbat med försäljning i nästan hela mitt liv, jag vet att man med proaktivitet, god planering och hög flexibilitet kommer man långt tillsammans med god vilja. Men det handlar också om rätt inställning. Att vilja och se till människan först, inte systemen. Haninge kan mer!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *