Föreläser om kampanj i Sarajevo

image image image imageÄr på besök i Sarajevo, Bosnien. Första gången här och möts av ett land med en stor mix av kultur, mat och en fantastisk natur. Vi bor och konfererar i den gamla OS byn Jahorina som visar sig från sin vackraste sommarsida. Hit måste jag åka tillbaka och åka skidor någon vinter:) I morse fick jag en fantastisk joggingtur upp på bergen.

Nog om detta, syftet med resan är att jag ska tala på två konferenser med partiet PdP, en kvinnokonferens och en för ungdomar. De kraftsamlar inför valet i oktober. Min uppgift är att tala om kampanj och hur man når ut med budskap till olika målgrupper.

Idag har jag precis talat för ungdomskonferensen och det är ett taggat vitalt gäng som vill vinna val. Många frågor och en del också eftersom vi har så olika system, traditioner och kultur. Det här med korruption är väldigt vanligt här enligt dem och det är ju inte jag van vid men jag har ändå en grundtanke om att man måste våga vara en god förebild och föregå med gott exempel. Kanske naivt men all förändring måste ju börja hos en själv.

Jarl Hjalmarson Stiftelsen bildades efter Berlinmurens och järnridåns fall och har till uppgift att främja samverkan och europeisk utveckling grundad på frihet, demokrati och marknadsekonomi. Detta sker genom upplysning och information till politiska partier och organisationer om demokrati och europeisk integration. Stiftelsen riktade först sin verksamhet främst till Estland, Lettland, Litauen men har under senare år skiftat och vidgat sin verksamhet till andra länder och områden. Azerbajdzjan, Ukraina, Vitryssland, Georgien, Moldavien, Balkan, Turkiet och Latinamerika är i princip de länder och regioner där de är verksamma. Ett fantastiskt arbete görs för att stödja vår omvärld för ökad demokrati. Stolt över att få vara en liten del i det stora.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *